KaijuhaniHaavisto1 Suoraa puhetta kansankielellä

Kaaderipuolue Kokoomus – Eriarvoistamisen Puolue

  • Kirjoittajalla on oikeus kuvaan.
    Kirjoittajalla on oikeus kuvaan.

Kaaderipuolue Kokoomus ja yksi johtohahmoistansa  Petteri Orpo (Kok) Budjettiriihen päätteeksi kertoi muunmuassa seuraavaa. Alamme tutkimaan ja selvittämään miksi työttömiä on niin paljon ja miten heitä voisi työllistää.

Orpo nyt ihan ensimmäiseksi voisi tutkia miksi maahanmuuttajataustaiset pakolaisina, ”turvapaikanhakijoina” tai ”laittomina siirtolaisina” tulleet eri kansakuntien joukkiot eivät työllisty kuin noin 10% koko kansojen populaatiosta. Loput ovat työmarkkinoiden ulkopuolella. Monet eivät puhu Suomea sanaakaan, vaikka ovat olleet jo 20 +/ - vuotta Suomessa. Osataan sanoa Kiitos, kyllä ja ei.

Jo täällä oleviin kansalaisuuden saaneisiin olisi  syytä kohdentaa resursseja, jotta pääsevät maksamaan veroja.

Ei heitä kansalaisuuden saaneita voi poiskaan ajaa, joten työllistyminen on erittäin tärkeää. (Suomen kansalaisuuksia myönnettiin pikavauhtia jokunen vuosi sitten, ilman perusteita oikeuteen Suomen kansalaiseksi). Tämä on tulos.

Kaikki muu aiheuttaa ylimääräistä kulua, joten nopealla aikataululla pois Suomesta, mikäli ei ole oikeutta turvapaikkaan.

Asiasta toiseen

Kantasuomalaisten työttömyys johtuu monista eri tekijöistä.

Lainaus Uuden Suomen artikkelista vuodelta 2008:

Maaliskuun alussa yli 30 000 velalliselta poistuu lähes 70 000 vanhaa ulosottoasiaa, kun ulosoton 15 vuoden määräaikaa koskevia säännöksiä aletaan soveltaa. Valtaosa veloista, joiden ulosoton määräaika tulee täyteen, on peräisin 1990-luvun alun lama-ajalta.

Lakkaavien ulosottovelkojen pääoma on yhteensä noin 1,6 miljardia euroa.

Oikeusministeriön mukaan osalla niistä, joiden vanhojen velkojen ulosotto päättyy, on ulosotossa uusia velkoja, joiden ulosotto jatkuu. Lainaus päättyy...

Petteri Orpo ja muut päättäjät kun ovat menettäneet kansankosketuksen.

Tietämättömät Kansanedustajat, Ministerit voivat käydä täällä opiskelemassa:

https://www.velallistentuki.fi/yleinen/90-luvun-laman-ja-oikeuslaitoksen...

Suomessa on eri syiden mukaan satojatuhansia luottohäiriöisiä, joista kymmeniä tuhansia on ns 90- luvun lamavelkaisia. He ovat olleet noin 25 vuotta ulosoton piirissä. Miten Orpo aikoo työllistää heidät kun ulosottoon menee valtaosa tilistä.

Vaikka joitain toimia on tehty, ei jälkihoitoa ole tehty ollenkaan. Niiden velat, jotka vanhenivat tuolloin esimerkiksi vuonna 2008 ja niiden, joidenka ulosottokierre jatkui edelleen, olisi pitänyt tehdä tarkemmat selvitykset, mistä ne johtuivat.

Mitkä velat vanhenivat?

Syy on hyvin yksinkertainen: Jotkin velat vanhenivat, mutta pääsääntöisesti Ulosottovelat eivät todellisuudessa vanhene koskaan. Töihin ei voi mennä koska elämisen kulut ovat suhteettoman suuret Ulosotosta perityn palkan jälkeen. 2/3 jäävällä osalla ei tule toimeen. Siksi on helpompaa olla vaikka työttömänä.

Lainaus Oikeus.fi sivulta:  Ulosotossa palkan ulosmittauksessa velalliselle jätettävän suojaosuuden määrään ei ole tulossa muutoksia vuoden 2018 alusta.

Ulosotossa palkan ulosmittauksessa velalliselle jätettävän suojaosuuden määrään ei ole tulossa muutoksia vuoden 2018 alusta. Suojaosuudet pysyvät samalla tasolla kuin vuonna 2017. Tämä perustuu lakiin kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien indeksitarkistuksista, joka on jäädytetty vuoden 2017 tasolle. Ulosottovelalliselle jätettävä suojaosuus on vuoden 2018 alusta edelleen 22,41 euroa päivässä velallisen itsensä osalta ja 8,04 euroa päivässä velallisen elatuksen varassa olevan henkilön, esimerkiksi lapsen, osalta. Lainaus päättyy.

Työssäkäyvät köyhät

Suojaosuudella on mahdotonta käydä töissä ja pyörittää normaalia arkea, eli maksaa työmatkakulut, työpaikkaruokailun, virkistystoiminnat, auton maksut (verot, vakuutus, polttoaineet, huollot) Lisäksi korotetulla 8 euron lapsen osalta maksaa vaatteet, koulumatkat, harrastukset, ruoan jne.

Nykyinen suojaosuus on epäinhimillinen ja aiheuttaa mielenterveysongelmia, eroja, alkoholiongelmia, lisää velkaa, rikollisuutta, pimeitä työmarkkinoita….

Tulisitko sinä 22 eurolla toimeen päivässä, töissä käyden? Ainoa ratkaisu on, että nostetaan välittömästi suojaosuuksia vähintäänkin 44 euroon päivässä ns. uusille velallisille.. Ulosotosta lyhennetään velan pääomaa, ei korkoja. Korko pitää olla 0% Jokaiselle Ulosottovellalliselle (ns 90 luvun lama-ajan velkaiset) jotka työllistyvät myönnetään 1 -vuoden vapaa Ulosotosta vuosi, että saa taloutensa tasapainoon, eikä tarvitse pelätä milloin lähtee tililtä rahat. Kuluvan vuoden aikana maksusuunnitelma, jossa otetaan huomioon perheen oikeat menot ja tulot. Palkalla pitää tulla toimeen, vaikka konkurssin olisikin tehnyt. 

Petteri Orpo ja hänen Kaaderitoverinsa ovat menettäneet kokonaan todellisuuden tajun. Ei ole ihme, että erilaiset kansalaisten protestit ovat kasvaneet.

Yksinkertaistettuna. Suomalaisista kansalaisista ei pidetä enää huolta, koska huolenpidon tilalle ovat tulleet muut populaatiot.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ole enää Pohjoismainen hyvinvointivaltio. 

Lopuksi: jos saavutat poliittisessa kentässä erilaisia etuuksia, luottamustehtäviä, poliittisia johtopaikkoja, Ministerin salkkuja ja muita mitä Kansanedustajien toimien ohella voi saavuttaa ja mitä enemmän niistä saat taloudellista hyötyä, sitä vähemmän Kansanedustajaa, Ministeriä kiinnostaa vähempiosaisen asiat tai heidän pärjääminen ylipäätään elämässä tai arjessa.

Tuntuu siltä, että päätöksiä tehdään vain oman edun tavoittelemiseksi. Vaalit ovat taas tulossa. Nykyisistä Kansanedustajista noin 10 % on päteviä. Loput joutavat vaihtoon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat