KaijuhaniHaavisto1 Suoraa puhetta kansankielellä

Suomeen tulossa jopa 100 000 turvapaikanhakijaa!

  • Kirjoittajalla on oikeus kuvaan.
    Kirjoittajalla on oikeus kuvaan.

Sotaa, vainoa ja luonnonkatastrofeja pakenee tällä hetkellä yli 62 miljoonaa ihmistä. Sisäministeriön ja julkisuudessa olleiden arvioiden mukaan Suomeen on tulossa jopa 100 000 turvapaikanhakijaa.

Suomi on ollut oikeudenmukainen ja tervetullut maa ulkomaalaisille ja on sitä edelleen työnperässä tai avioliiton kautta tuleville.

Suomi on ollut myös erittäin antelias turvapaikanhakijoille ja usein myös sellaisille hakijoille, joilla ei ole perusteita saada turvapaikkaa. 

Anteliaisuutemme, hyväntahtoisuutemme ja myötämielisyytemme ovat aiheuttaneet Suomessa ja miksei muuallakin Euroopassa hyväksikäytön aallon. Siedämmekö kuinka kauan tätä hyväntahtoisuutemme väärinkäyttöä?

Suomalainen rakkaus ja hoivavietti

Suomi on anteliaisin maa turvapaikanhakijoille. Maksamme eniten rahaa Suomessa turvapaikanhakijoille, verrattuna muualle Eurooppaan. Maksamme jopa niin paljon, että jätämme suomalaiset vanhukset, vähäosaiset ja yksinhuoltajalapsiperheet vähemmälle. Otamme avosylin vastaan hakijoita ja majoitamme heidät. Ruokimme, annamme rahaa ja samalla ylenkatsomme oman maan kansalaista,joka on tehnyt pitkän päivätyön ja monesti kärsii nyt joko taloudellisesti tai on muuten pienellä kansaneläkkeellä toimeentuleva. Tosiasia ja fakta on se, että Turvapaikanhakijan ns. lautasmalli on runsaampi ja terveellisempi kuin kunnallisen vanhainkodin vanhusasukkaalla.

Olen aina ihmetellyt ja kummastellut sellaisia suomalaisia ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen turvapaikanhakijoita ja jotka monesti myöhemmin osoittautuvat sellaisiksi jotka saavat kielteisen päätöksen ja vaikka saisivat positiivisen päätöksen, ihmettelen siitäkin huolimatta sitä ylenpalttista rakkautta, palvontaa ja hoivaa heitä kohtaan. Eivätkö he voisi osoittaa suomalaista vanhusta kohtaan samanlaista energiaa ja hoivaviettiä.

Vuonna 2015 esimerkkiinä, Raaseporin vastaanottokeskukseen ryntäsi suomalaisia naisia bussilasteittain tekemään ruokaa, viemään vaatteita ja hoivaamaan "kurjistuneita" ja "nälkiintyneitä" turvapaikanhakijoita. Vastassa oli kuitenkin hyvin pukeutuneita, hyvin syöneitä nuoria miehiä. Tämä vain osoittaa sen, minkälainen ajatusmaailma on sellaisilla suomalaisilla henkilöillä, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa ja uskomaan kaikkia tarinoita vainosta ja muusta hölynpölystä. 

Toki tositarinoitakin on, mutta eiköhän se ole Suomen viranomaisten selvitettävä ne asiat. Tosin huonolla menestyksellä, sillä suomalainen viranomainen uskoo pääsääntöisesti samaan hölynpölyyn. Ikä on yksi mikä on aivan älytöntä, miten viilataan linssiin. Miehellä kasvaa parta ja hieman uurteita kasvoissa. On "16 vuotias", vaikka osoittautuu myöhemmin 30 vuotiaaksi. Silti laitetaan lasten sekaan kouluun.

Paljon on matkan varrella tapahtunut. Siitäkin huolimatta kuljetaan laput silmillä ja ollaan valmiita vaikka mihin. on jotain aivan käsittämätöntä mitä Suomessa on tapahtunut ja tapahtuu edelleen ja jatkossakin, ellei aisialle tehdä jotain.

Päättäjiin tarvitaan järkiperäistä päätöksentekoa, vailla tunteiden ottamista mukaan. Tuntuu siltä, että päätöksiä tehdään enemmän tunteisiin ja myötätuntoon perustuen, kuin järkiperäisiin syihin.

Esimerkkinä vertailusta, jota usein kuulee puhuttavan, että eihän turvapaikanhakijaa ja vanhusta voi laittaa vertailuun. Minusta voi. Siitä näkee suoraan minkälaisista eroista puhutaan. 

Mitä jos Suomi

Jos Suomi huolehtisi omista vanhuksistaan, vähäosaisista yhtä intensiivisesti rakkaudella kuin turvapaikanhakijoista, meillä ei olisi mitää hätää. Vanhuksemme eläisivät onnellista vanhuuttaan vailla nälkää ja kurjuutta.

- Jos Suomi panostaisi yhtäpaljon Suomen syrjäytyneisiin nuoriin kuin turvapaikanhakijoihin, meillä olisi vähemmän nuorten päihteiden käyttöä, syrjäytyneisyyttä, mielenterveysongelmia. Moni nuori pelastuisi.

- Jos Suomi panostaisi yhtäpaljon omien kansalaistensa hyvinvointiin, meillä ei olisi niinpaljon itsemurhia, yksinäisyyttä, mielenterveysongelmia.

- Jos Suomi panostaisi yhtä paljon omiin kansalaisiinsa kuin turvapaikanhakijoihin, meillä olisi Suomessa paljon paremmin asiat. Kenenkään ei tarvitsisi kärsiä hätää.

No auttaahan pitää muitakin, mutta järkevintä vain YK:n kiintiön mukaisesti ja lähettämällä apua kriisialueille sinne missä apua tarvitaan, ettei kenekään tarvitsisi lähteä läpsyttelemään halki Euroopan taloudellisen hyvän perässä. 

Suomea uhkaa noin 100 000 turvapaikanhakijoiden aalto. Voi tulla jopa enemmän! Suomessä olevia turvallisuusuhkia ovat tällä hetkellä kohonnut terrosimsiuhka, rikollisuus ( HIT & RUN) Huumetuonti, avoinna olevan rajan vuoksi. Bioturvallisuus uhka, joka voidaan toteuttaa myös terroristisessa tarkoituksessa tuoda Suomeen jotain sellaista ainetta jolla voidaan saastuttaa elintarvikkeitamme ja juomavettämme.

Suomeen voidaan tuoda räjähteitä, joilla voidaan räjäyttää vaikka Metro. Supo tuskin pystyy estämään, jos joku lompsii tuolta avoinna olevan rajankautta reppu täynnä räjähteitä.

Mitä tekee Suomen hallitus?

Nyt jos koskaan, meidän pitää palauttaa rajavalvonta Schengensopimusta edeltävään tilaan. Suomen on ehdottomasti otettava käyttöön poikkeustila.

Rajavalvonnan tarkoituksena on arvioida maahantulijan maahantulon tarkoitus. Ensiksi Poliisin ja Tullin kanssa yhteistyössä selvittää onko maahantulijalla aiempiaa laitonta toimintaa muissa EU- maissa. Onko mahdollisesti salakuljettamassa maahan jotain kiellettyä. Onko yhteyksiä rikollisjärjestöihin, huumekauppaan jne. Tämä alkututkinta suoritetaan turvapaikanhakijalle ja tietenkin pistokokein muillekin, kuten muissakin maissa tehdään.

Seuraavaksi turvapaikanhakija siirretään rajavalvontaviranomaisille, jossa tutkitaan yhteistyössä Poliisin kanssa mahdolliset yhteydet terroristijärjestöihin. Lisäksi henkilölle tehdään terveydellisen tilan tutkinta ja BIO turvallisuus selvitys: HIV, AIDS, Kolera, Malaria, Lintuinfluenssa jne. Onko mukana sellaisia elintarvikkeita, joista voisi aiheutua uhkaa tai kantaako henkilö mukanaan sellaisia eliöitä ja ötököitä, jotka luontoon joutuessaan voisivat lisääntyä ja aiheuttaa uhkaa Suomen luonnolle ja ihmisille.

Kaikenkaikkiaan turvapaikanhakijalle tehdään perusteellinen turvallisuusanalyysi ja onko huolta siitä, että henkilö voisi aiheuttaa Suomessa -suomalaisille turvallisuusuhkaa.

Mikäli käy ilmi, että henkilö on jo rekisteröitynyt jossain toisessa EU-maassa, voidaan hänet välittömästi käännyttää ja palauttaa takaisin siihen maahan mihin ensimmäinen rekisteröinti on tapahtunut.

Mikäli henkilö läpäisee turvallisuusanalyysin ja hänellä on asianmukaiset asiakirjat henkilöllisyydestään mukana, on hänellä oikeus siirtyä odottamaan turvapaikkakäsittelyä. Tämä ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli henkilön henki on todella vaarassa. Näidenkin kohdalla vaaramonenttia pitää tarkastella erittäin kriittisesti koska välttämättä vaaraa ei ole, joten henkilö olisi todistettava kuolemanvaara todeksi.

Suurin osa turvapaikkaa hakevista osoittautuu sellaisiksi henkilöiksi, jotka eivät ole oikeutettuja tai heillä ei ole edellytyksiä turvapaikkaan. Syyt ovat yksinkertaisia. Henkilö saapuu turvalliseksi luokitellusta maasta ja on todennäköisesti liikkeellä ainoastaan taloudellisen hyväksikäytön perusteella. Siksi Suomen pitää lisätä resursseja pikapalautuksiin, tällaisten turvapaikkaturistien ja hyväksikäyttäjien käännyttämiseksi jo rajalla.

Jokaisesta turvapaikanhakijasta tehdään turvallisuusanalyysi. Onko henkilöllä ylipäätään oikeutta vaatia turvapaikkaa ja sen mukaan, onko oikeutettu tekemään hakemusta. Mikäli todetaan, että henkilöllä ei ole oikeutta tai perusteita hakea turvapaikkaa, voidaan hakemus evätä samantien, jolloin henkilö voidaan poistaa maasta samantien.

Paperittomien osalta, käännyttäminen voitaisiin suorittaa heti, koska on selvää, että paperit on hukattu tarkoituksella ja näin ollen henkilö on todennäköisesti väärentänyt identiteettinsä. Tällä perusteella voidaan olettaa, että henkilöllä on taustalla jotain rikollisuutta, terroristitaustaa tai on muuten epäkelpo henkilö, joka aikoo aiheuttaa Suomelle ja sen kansalaisille ongelmia.

Suomessa on juuri nyt vakava turvallisuusuhka laittomien siirtolaisten liikkuessa täysin vapaasti maassamme.

Bioturvallisuus uhka

Vuonna 2015 kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden vyörytessä maahan, aiheuttivat he muiden uhkien lisäksi Suomeen Bioturvallisuusuhan. Tulijoiden joukossa tuli tauteja, Suomeen kuulumattomia hyönteisiä (kirppuja ja luteita + muita ötököitä), elintarvikkeita joissa saattoi olla eliöitä, jotka voivat aiheuttaa Suomessa vakavaa haittaa eläimillemme, luonnolle ja ihmisille.

Toivotaan, että Suomi tulee järkiinsä ja palauttaa rajavalvonnan ja tulee kiinnittämään huomiota muiden uhkien lisäksi myös Bioturvallisuuteen. Sen lisäksi perustamaan keräilykeskuksen, jonne laitetaan hakijat siksi aikaa kun pikakäännytys voidaan toteuttaa. Tyhjillään seisovat teollisuus ja varastotilat toimivat hyvin muutaman tunnin tai vuorokauden/ kahden odottamiseen käännytystä. Tämä toimisi lähinnä talvella. Kesällä olisi syytä perustaa telttaleirit rajojen läheisyyteen, jota kautta henkilöitä voidaan valvoa paremmin.

Ikäväähän tämä on lapsille, jotka kulkevat mukana. Tällä hetkellä on kuitenkin suurin osa turvapaikanhakijoista nuoria hyväkuntoisia miehiä.

Mikäli todellinen kuoleman ja vainon uhka olisi, niin henkilö sijoitetaan sieltä normaalisti vastaanottokeskukseen odottelemaan päätöstä turvapaikasta. Ed. mainittu järjestely ei rasittaisi liikaa vastaanottokeskuksia. Lisäksi voisimme valvoa paremmin, ettei edellistä suurta munausta paperittomien osalta pääsisi tapahtumaan.

Kaikenkaikkiaan Suomen pakolaispolitiikka on täydellisen epäonnistunut. Edes Perussuomalaiset eivät saaneet mitään aikaiseksi lupauksistaan huolimatta ja tuskin saavat jatkossakaan.

 

 

 


 


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui v. 2017 lähes 249 500 ulkomaan kansalaista. Ylivoimaisesti suurin kansalaisuusryhmä olivat Viron kansalaiset.

Vuoden 2017 lopussa Suomessa asui 373 500 vieraskielistä eli henkilöä, joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame.

https://www.tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/maah...

Kuinka paljon ylipaisuneeksi mainittu julkinen sektori on paisunut nimenomaisesti maahanmuutosta johtuvista syistä?

Mihin joukkoon sovitetaan 100 000 uumoiltua tulijaa lisää?

Suomen väkiluku kesäkuun 2018 lopussa oli 5 516 343

Pian ulkomaalaistaustaiset rikkovat 10% rajan suhteessa väestömäärään.

Vuonna 2014 Ruotsin väestöstä 21,5 % oli ulkomaalaistaustaisia, nyt vielä suurempi prosentti.

Hallituksen 100 000 tasoittaa prosenttilukujen eroa ja lisää samalla veronmaksajien taakkaa samassa suhteessa.

Julkinen sektori tulee paisumaan yhä edelleen, koska jonnekin tulijat täytyy työllistää. Käytännössä siis kunnan ja valtion leipiin Ruotsin mallin mukaisesti.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Suomessa on veronmaksajia sen verran vähän, että meillä ei ole varaa nostaa turvapaikanhakijoiden määrää enempää. Siksi kait Orpo haluaa ottaa lisää velkaa, vaikka teemme 3% nousua

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kova se hinku on, kun päivän Iltalehden mukaan noin puolella turvapaikanhakijoista on jo yksi kielteinen päätös mutta ei kun uusi hakemus sisään. Jos turvapaikkasysteemissä jokin on vinossa, niin juuri tämä.

"Paperiton" ei myöskään kuvaa laittomasti maassa olevaa. Palautusten määrää ja tehokkuutta tulee lisätä huomattavasti.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nyt syntyvät lapset tulevat elämään maassa jossa suomlaiset ovat vähemmistönä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Ainakin jos nämä nyt johdossa olevat kansankynttilät saavat asiasta päättää. Ja tämän päivän galluppien mukaan he tulevat johdossa vastakin olemaan. Eli suomalaiset selkeästi haluavat jäädä vähemmistöksi omassa maassaan. No, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mitä tulee tähänastiseen turvapaikanhakijoiden taustojen selvittämiseen, taannoin silloinen Sisäministeriön kansliapäällikkö Nerg väitti kirkkain silmin, että "tiedämme ketä meille tulee".

Kun Turun terrori-iskun jälkeen on päästy kunnolla perehtymään tekijän taustaan, niin aikamoinen lurjus ja moninkertainen viranomaisille valehtelija näyttää olevan kyseessä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_isku_2017

Tiesimme siis, kuka meille oli tullut?

Jotta ei syytettäisi minkään kansanryhmän leimaamisesta kielteisesti, sanon heti samaan hengenvetoon, että onhan meillä lurjuksia ja hulttioita aivan omastakin takaa, jopa enemmän kuin riittävästi. Mutta juuri siksi, että kantasuomalaisiakin sutkeja riittää, emme tarvitse heitä tänne taakaksemme enää ulkomailta lisää.

Turun tapauksessa on paljon yksityiskohtia, jotka viranomaiset toivottavasti ovat ottaneet opiksi ja poliitikoista täysipäisimmät toivottavasti kannattavat lainmuutoksia ja määrärahoja, joita sisäinen turvallisuutemme edellyttää tältä osin.

Se, että Suojelupoliisilla on tarkkailussaan 350 henkilöä, kertoo jo itsessään Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta.

Laittomasti maassa oleskelevista todellista tämänhetkistä lukumäärää ei taida tietää kukaan edes tuhannen tarkkuudella, eikä istuvan hallituksen voi mitenkään sanoa kunnostautuneen heidän maasta poistamisessaan.

Vaikka oleskeluluvan saanut eläisi nuhteettomasti, harva heistä Suomessa elinaikanaan maksaa veronmaksajille takaisin edes murto-osaa aiheuttamistaan kuluista. Milläs työllistät kielitaidottoman, pahimmillaan luku- ja kirjoitustaidottoman aikuisen?

Pelkän lukumääränsä kautta turvapaikkamenettelyn väärinkäytöllä Suomeen asettuneet huonontavat Suomen huoltosuhdetta, eli veronmaksajien kivireki tulee vuosittain kymmeniä miljoonia euroja painavammaksi.

Sipilän hallituksen poliittinen valinta 2015 kansainvaelluksessa olla käyttämättä Dublinin sopimuksen pääsääntöä (suojelun tarpeen selvittäminen siinä EU-maassa, johon hakija saapui ensimmäiseksi) runsaalle 32 000 turvapaikan hakijalle tuli maksamaan miljardiluokan laskun, jonka totuudenmukaista suuruusluokkaa ei maksajille kerrota poliittisista syistä ja jonka loppusumma jatkaa kasvuaan, vielä seuraavienkin sukupolvien maksettavaksi. Olisi vähintäänkin kohtuullista v. 2019 eduskuntavaalien uurnilla osoittaa, mitä tarkoittaa se kuuluisa poliittinen vastuu tämän luokan vahingonteosta kansantaloudelle.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Tuo on totta, jos kaikki olisi mennyt sopimusten mukaan, meillä ei olisi ongelmia ainakaan näin paljon

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse asiassa tuo 100.000 taitaa olla se luku jota on käytetty skenaariossa mitä tehdään jos Suomeen tulee suuri määrä turvapaikanhakijoita. Eli se ei ole ennuste siitä kuinka paljon tänne olisi tulossa väkeä, vaan viranomaisten toimintamalli siltä varalta, että tilanne huononisi äkillisesti. Tämänkaltaisia varautumisskenaarioita ja niihin liittyviä toimintasuunnitelmia tehdään jatkuvasti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itseään toteuttava ennuste!

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Ennuste saattaa muodostua todeksi jos ennustetta aletaan toteuttamaan

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomi varautuu myös vakavaan öljyonnettomuuteen aluevesien tuntumassa, metsäpaloihin ja mm. puolustautumaan erään ulkovallan hyökkäyksiltä. Myös polttoaineiden ja ruoan ulkomaankaupan keskeytyksiin varaudutaan.

Ovatko nämä itseään toteuttavia ennusteita ja pitäisikö varautumisesta sitten luopua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Suomi varautuu myös vakavaan öljyonnettomuuteen aluevesien tuntumassa, metsäpaloihin ja mm. puolustautumaan erään ulkovallan hyökkäyksiltä."

Tässä on se merkityksellinen ero että näihin varaudutaan konkreettisesti mutta maahanmuuttoon ideologisesti. Rajavartijoilla on ohjeena ettei saa estää tulijoita eli ovat tyhjänpanttina.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> Anteliaisuutemme, hyväntahtoisuutemme ja myötämielisyytemme ovat aiheuttaneet Suomessa ja miksei muuallakin Euroopassa hyväksikäytön aallon. Siedämmekö kuinka kauan tätä hyväntahtoisuutemme väärinkäyttöä?

ooo

Missä vika?
Joko viranomaiset eivät osaa lukea lakia, tai eivät osaa soveltaa sitä.
Jos muutoksia halutaan, on muutettava lakia ja irtisanouduttava mm allekirjoittamistamme YK:n ja Eu:n laeista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kaikille ihmisille voi esittää mitää lukuja, jos jollekkin esittää luvun 100000 ja samassa lauseessa vielä on sana turvapaikanhakija, niin silloin tilanne on menetetty.

Kapasiteetti ei vaan kaikilla riitä, että yleensä tässä maailmassa varaudutaan eri tilanteisiin, Suomi on myös ostamassa uusia hävittäjiä, eikä sekään tarkoita, että huomenna alkaa sota.

Mutta turha kai tätä asiaa on mitenkään persutella, sillä jos on usko, että 100000 on tulossa, niin sitten niin tietysti on.

Uusi normaali

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kotikaupunkini Oulu välivuokrasi oleskeluluvan saaneille yksityisiltä markkinoilta 140 asuntoa. Enemmistö asunnoista sijaitsee Oulun ydinkeskustassa (ts. kaupungin kalleimmat vuokra-asunnot). Huom, asunnot on todennäköisesti jouduttu myös kalustamaan.

Tätä - siis, hulppeimpien yksiöiden ja kaksioiden vuokraamista oleskeluluvan saaneille - vs. sosiaalijohtaja Merja Halonen perusteli seuraavasti (lainaus Ylen uutisesta):

"Halosen mukaan Oulun kaupunki on huolehtinut siitä, ettei asuntoja välivuokrata turvapaikanhakijoille sellaisilta alueilta, joissa asuu jo valmiiksi runsaasti maahanmuuttajia.

Merja Halonen sanoo, että tähän on kiinnitetty huomiota, jotta niin sanottuja keskittymiä ei syntyisi."

Eli: suurin osa oleskeluluvan saaneista pääsi ilmaiseksi asumaan ydinkeskustan kalleimpiin vuokra-asuntoihin, jotta ei pääse syntymään keskittymiä. Logiikka on siinä, että koska ydinkeskustan kalleimmissa vuokra-asunnoissa ei entisestään asunut maahanmuuttajia, niin asetetaan uudet tulijat sinne. Lasku kaupunkilaisille.

Vetää sanattomaksi. Mm. samaan aikaan kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita patistellaan muuttamaan halvempaan asuntoon vaikka he asuvat paltiarallaa 150€ halvemmalla vuokralla. (Perustoimeentulotuessa yksin asuvan vuokramenojen maksimi 482€. Tällä hinnalla ei ydinkeskustassa voi juurikaan asua.)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#11

Varmasti tuollaisia vääristymiä on tapahtunut.
Emmekö kuitenkin voi olla iloisia siitä että Suomi on kyennyt tarjoamaan katon pään päälle niille, joilla sitä ei ole. Sellaisille jotka ovat tulleet sotatoimialueelta se on valtava lahja. Heidän joukostaan löytyy taatusti myös erittäin kiitollisia ihmisiä, tosin epärehellisiäkin.

Luultavasti viranomaiset joutuivat mm
asuntoja hankkiessaan sellaiseen tilanteeseen, johon ei ole voinut varautua ja kouluttaa. Tässä on paljon parantamisen varaa.

Kriittisiä saamme olla, mutta myös tyytyväisiä siitä että maamme on eräs rikkaimmista ja valmis auttamaan.
(Viisaat sanovat, että onnellisiksi tullaan tekemällä toiset onnellisiksi.)

Luulisi että yksinkertaisempikin majoitus olisi ollut mahdollinen. Nykyään on puolustusvoimilla Punaisella Ristilla ym lämmitettäviä telttoja jne.

Erittäin ikävää on se jos lehtitietojen mukaan puoliepämääräiset asuntobussineksen pyörittäjät pääsivät näppeineen väliin. Voisiko tätä tutkia tarkemmin vaikkapa poliisin voimin?

anita frisk

Jorma Moll, miten iloisia ovat ne tuhannet suomalaiset, joille ei sitä kattoa pään päälle ole vieläkään löytynyt? Pelkäänpä ettei ilo vaan oikeutettu katkeruus on se päällimmäinen tunne. Miksi heille, miksi ei minulle?

Varsinaisilta sotatoimialueilta eli lähinnä Syyriasta tulee varsin vähän turvapaikanhakijoita Suomeen. Suurin osa Irakista, Somaliasta ja Afganistanista, ja niinikään suurin osa näistä afgaaneista on joko syntynyt tai asunut jo vuosia Iranissa. Joka ei ole sodassa. Somalit ja irakilaiset käyvät lomailemassa "turvattomissa" kotimaissaan.

"Viisaat sanovat että onnellisiksi tullaan tekemällä toiset onnellisiksi". Varmaankin näin, mutta miten tämä liittyy asiaan? Meidäthän on pakotettu maksamaan ja heikentämään turvallisuudentunnettamme, eivätkä nuo tulijat mitenkään erityisen onnellisilta saati kiitollisilta vaikuta, jatkuvaa valitusta milloin mistäkin, riisistä rasismiin. Ja mitä maamme rikkauteen tulee, yli 100 mrd velkaa ja lisää huolettomasti otetaan.

Komppaan täysillä blogistin huolta nykyisestä vanhustenhoidosta, joka on ei-varakkaille pelkkää heitteillejättöä ja kiduttamista koska eutanasiakin kiellettiin. Jos kaikki nuo auttavat kädet jotka nyt paapovat aikuisia miehiä olisivat vanhustenhoidossa, tai edes puolet niistä, niin tilanne parantuisi huimasti.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto Vastaus kommenttiin #20

Juuri näin Anita. Ne resurssit mitkä menevät vastaanottokeskuksiin, on pois vanhusten hoidosta yms. vastaavasta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #20

>Komppaan täysillä blogistin huolta nykyisestä vanhustenhoidosta....

ooo

Siihen on täysi oikeus.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Luultavasti viranomaiset joutuivat mm asuntoja hankkiessaan sellaiseen tilanteeseen, johon ei ole voinut varautua ja kouluttaa."
-----------

Höpöhöpö. Kaupunki tarjosi vapaaehtoisestikin nk. kuntapaikkoja. Aikaa varautua oli. Ja helppohan asuntoja on vuokrailla kun rahaa löytyy!

Toivottavaa olisi, että kaupungin touhut selvitettäisiin. Kaikkein toivottavinta olisi, että ihmiset heräisivät tähän hulluuteen.

Vaikea uskoa todeksi, että tulijat nostettiin samantien kaikkein laadukkaimman asumisen tasolle, mutta niin se vain meni. Moni oululainen nuorimies haaveilee ydinkeskustayksiöstä; tavallisesti niissä asuvat keskimääräistä varakkaampien perheiden lapset. Nyt niitä on myös tarjolla entistä vähemmän; uudet tulijat tuskin haluavat muuttaa pois unelmakämpistään tai asuntosijoittajat päättää vuokrasuhdetta Oulun kaupungin kanssa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....Anteliaisuutemme, hyväntahtoisuutemme ja myötämielisyytemme ovat....

ooo

..... erittäin kunnoitettavia ominaisuuksiamme, vai mitä blogisti ajattelee?

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Ominaisuudet ovat hyviä, kunhan niitä käytetään oikeissa paikoissa, sellaisiin kohteisiin, joilla niihin on todellinen tarve, kuten esim. maamme vanhukset.

Nyt meitä käytetään hyväksi ja se on väärin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin ....... tässä sitä ollaan, toinen suomalainen on surullinen siitä, että apua on annettu, toinen iloinen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Nyt meitä käytetään hyväksi ja se on väärin.

ooo

Jospa puhutkin itsestäsi, monet eivät ajattele ollenkaan noin.

Eikös hallitus juuri tänäänkin myöntänyt rahaa pakolaisasian järjestämiseksi.

Kaarina Leinonen

Miten muuten tarkistetaan maahanmuuttoviranomaisten taholta turvapaikanhakijoiden jossakin ammatissa toimiminen kotimaassaan tai koulutus? Uskovatko ko. viranomaiset vain maahantulijoiden omaa kertomaa? Täällä Suomessa kun kantaväestö joutuu todistamaan pätevyytensä paperein. Jos on niin kuten julkisuudessa on kerrottu heidän hävittävän jopa henkilöllisyystodistuksensa miten se on mahdollista? Vastauksia toivotaan varsinkin poliitikoilta.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Kiitos Kaarina hyvästä kommentista. Tuo on muuten totta. Jos tulee ilman asianmukaisia papereita Suomeen ja valehtelee nimensä ja henkilötunnuksensa. Kun sitten turvapaikka myönnetään, henkilö ilmoittaakin olevansa Lääkäri tai Insinööri ammatiltaan. Miten tosiaan asia menee?

Onko Suomessa jokin näyttötutkinto, vai saako ammattia harjoittaa? Luulisi SUomen viranomaiset vaativan todistuksia omasta maastaan, mutta siinähän tapauksessa henkilö paljastuu. Tosin voihan noita todistuksia ostaa väärennettynä.

En tosin usko, että Suomessa onnistuisi ammatin huijaaminen, vaikka niitäkin tapauksia on ollut Suomessakin.

Kaarina Leinonen

Ruotsi huomasi v.2015 tämänpäiväisen hallituksen tullessa valtaan että Suomessahan menee paremmin kuin heillä joten heillä oli "normi" ajatus kuten poliitikoilla yleensäkin , "laitetaan" maahanmuuttajat Suomeen kun siellä kerran noin hyvin menee vaalipuheitten perusteella. Kaikki kunnia niille harvoille Ruotsalaisille jotka tulivat auttamaan Suomen kansaa+ sotalasten ottajat sodan jaloista. Suomen tulevan hallituksen tämän kauden jälkeen on oltava kansalaisen näkökulmasta enemmän oman maan kansalaisten etuja ajavia, sotaveteraanit, köyhät. Löytyyköhän poliitikoista ryhtiä, se nähtänee.

Toimituksen poiminnat